beats by dre cheap

Sjecanja..

Zar mora da bude tako, da ono sto cini covjeka sretnim, ujedino i postaje izvor njegovog jada....

  Lejletu-l-miradž, tiha ljetna noc, braco uci Kur'an...ja pomno slusam i ponavljam ajete koje znam. Babo pocinje da pripovjeda, o toj noci... Toj odabranoj noci, kada je Muhammed a.s. ucino svoju mudzizu.. Zavrslili smo! Uputili smo dovu Uzvisnom, da nam podari mir i spokoj... Da nam oprosti sve nase grijehe...

  Ustala sam krenula da spavam.. Harun me upita:Ko ti je Aldin?? Ja rekoh: Koji Aldin?? Aldin Hospital? Rece: Javila ti je njegova sestra da je umro! JA sam samo zastala... Trgnula mu mobitel iz ruke.. i uzdrhtalim glasom rekla: Lazes??!!!

Sva uplasena, izgubljena... Pocela sam da placem! Suze su se same slivale niz moje lice, nestajale! Znala sam da mi ne mogu pomoci, da ga njima necu moci vratiti... Sjedeci na stepenica, razmisljajuci o tome da me nisu pokusali pervariti, ili slagati,kao sto su mi lagali za Zim, Zimcica a.r.

Pokusala sam se smiriti, al nisam mogla... U meni je nesto kipilo, nisam se mogla zaustaviti, nisam mogla prestati! Zasto me to tako potreslo?! Pozivala sam taj broj, jedan put, dva put... ali niko se nije javljao.. Mama mi je spomenula da je veceras odbrana noc, da ima srece sto je umro veceras... Tada sam se samo blago nasmijesila, al' suze nisu zeljele da me napuste... Mama me pokusala smiriti.. rekla je da je patio, da je bio bolestan.. Da mu je Dragi Bog samo pomogao.. Malo mi je bilo lakse.. Ustala sam, zagrlila mamu.. Njen zagraljaj sam tako lijepo dozivjela.. Pitala sam se kako se osjeca njegova mama, koja nikada vise nece zagrliti svoje dijete, koja nikada nece osjetiti njegove ruke, koja nikada vise nece vidjeti njegove smedje oci!!!??? Pitala sam se.. Boze, tako nevino lice, njegovo lice.. Znam da njegov potiljak nikada necu zaboraviti.. Tako sam voljela da ga milkim.. Nisam znala da ti neka osoba za tako kratko vrijeme moze postati tako bitan faktor... toliko da znaci.. Sve su mu dali.. Zivio je neki svoj san.. neki svoj zivot.. Zelio je samo da ozdravi, da nastavi da zivi kao i svi normalni! Ja sam znala, Luna je znala.. a i on je znao... samo nije sebi to mogao da prizna.. Svi smo znali da ce umrijeti, ali ne tako brzo.. Nisam vidjela hrabrije dijete,.. Borio se.. Mislio je da ce se izvuci od te bolesti.. Koja jednostavno nastane i ubije te!!! Bas kao i ljubav.. Jednom mi je pricao, da je bio zaljubljen.. Bilo mi je drago cuti da je dozivio svoju „prvu ljubav“.. Rekao je da se tako brzo rasirila po tijelu.. a da je toliko dugo trebalo da ona nestane..Sto bi  on volio reci.. „Ona je u meni..Buje, ona zivi u meni!! Niti ce ikad umrijeti... nece i ne zeli da me napusti!!“  Ona mu je, iako je znala za njegovu bolest, dopustila da se razocara.. On se predao.. Iako sam mu ja stalno govorila da ne postoji neosvojiva tvrdjava, nego samo losi ratnici!!!

 Na samom kraju, on se predao!! Umro je na majcinim rukama.. Njega su ocistile majcine suze.. Jedine suze koje se ne mogu izbrisati iz sjecanja.. Na njenim rukama.. rekao je da je to kraj i da on umire.. da nece vise biti s nama.. Zasto mu je to trebalo, zasto se predao..?! Uvijek je zivio za svoje sutra.. Zelio da bude slavni fudbaler, da ima djecu, porodicu... da bi ih pazio i volio!! Jednostavno, zivio je u nekom svom SNU!! Ja sam bila samo prolaznik, koji je bio tu, s njim na kraju.. Koji je ostavio neki mali trag.. Samo da bude upamcen!!!!! Cula sam se s njegovim roditeljima.. Oni su nastavili zivot bez njega.. Bas kao i ja... i Luna..i svi ostali.. Ona bolnica me je podsjetila na njega... Sve ono sto smo mi dozivjeli, desilo se tamo.. Svi provedeni sati s njim.. al' ja znam da je to samo jos jedno iskusenje od Boga.. S cime mi moramo postati jos jaci, i pametniji!!!! Moramo se drzati na oprezu, i treba da svako , ama bas svako.. Zivi svoj SAN!!.. Aldin me je naucio jednoj, veoma vaznoj stvari u zivotu.. Da kroz zivot gazimo sigurnim koracima.. da uvijek govorimo istinu, ma kakva ona bila.. da se moramo suociti s tim.. Da  ne budemo kukavice..

Al' znao je da rijeka ljudi tece prema istom cilju.. On je za mene bio, i ostao sastavni dio slapova, neprolaznosti... Hvala mu na tom susretu za vjecnost!!!

Nek zna da sam ga  VOLJELA, a i da ga jos uvijek VOLIM!!  Onaj nevini djecak, vjecno ce zivjeti u mom srcu.. Aldine, volim te!

"...Moje suze prema tebi padaju, moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju na gore..!!"

[IMG]http://i13.tinypic.com/4hu1fh0.jpg[/IMG]

.... LuTkA iZ IzLoGa ....
http://buje.blogger.ba
21/10/2006 20:15